Sånt jag arbetat med

Nu

SEO Lead Valtech 2019

Frilans 2018-2019

Söderberg & Partners 2017 – 2018

På Söderberg & Partners arbetade jag som projektledare och digital affärsutvecklare på avdelning för produktutveckling.  Jag arbetade med deras digitala marknadsföring (SEO/SEM och social) och utveckling av digitala tjänster. Jag implementerade även hela deras mätstrategi i GTM och GA för deras appar, onlinetjänster och hemsidor.

Head of Digital Allra

I början av Januari började jag som digitalchef på Allra. Det blev dessvärre en kort sväng då den rådande krisen omöjliggjorde att kunna genomföra det jag var anställd till.

Projektledare IKEA 2016 – 2017

Med ett team på 10 konsulter driver jag IKEAs globala SEO-projekt som sträcker sig över 50 länder. Det är en roll som kräver stor närvaro hos IKEA både i Hubhult och Helsingborg. Det är en roll som utöver teknisk kunskap kräver ödmjukhet och förståelse för en mycket komplex organisation.

Web Guide Partner – Senior SEO konsult 2014 – 2016

När jag började arbeta på WGP blev jag anställd som konsult inom tre områden: SEO, Google Adwords och analys. Det var min önskan att arbeta flerkanaligt dels för att jag har bakgrunden och dels för att få en mer övergripande bild av kunders marknadsföring.

Under 2015 började jag arbeta som projektledare och ledde då flerkanaliga projekt som täckte alla områden inom digital marknadsföring.

NetBooster Senior SEO konsult 2012 – 2014

NetBooster arbetade jag uteslutande med SEO-projekt. I ett team om 5 konsulter drev jag och var delaktig i några av NetBoosters större SEO-projekt. Två projekt jag drev och deltog i var Rapunzel och Lernia. För Rapunzel projektlede jag under 1 års tid SEO-strategin för nuvarande hemsidor på 7 marknader. Jag byggde upp hela den befintliga strukturen för samtliga hemsidor. För Lernia tog vi ett helhetsgrepp om deras digitala strategi i både SEO och SEM och arbetade med att bygga upp deras interna engagemang för det digitala.

Utbildning.se (EMG) SEO & SEM Manager 2009 – 2012

EMG blev jag till en början anställd som kommunikatör och arbetade med allt innehåll som producerades på utbildning.se. Efter två år ansvarade jag helt över utbildning.se:s strategi inom content, SEO, Google Adwords och sociala medier. Under dessa tre år ökade jag tillsammans mina kollegor resultatet med 40% i form av trafik och leads.

Det var på EMG jag byggde min breda grund. Jag fick goda möjligheten att experimentera med olika strategier nära utvecklingen där jag var del i många sprintar.

Under tiden fick jag EMG innovations Award för en Schema mark up implementation av bland annat recensioner på över 40 hemsidor.

Greenhill Relations Digital PR-konsult (praktik & frilans) 2008-2009

Under 6 månader gjorde jag min praktik på PR-byrån Greenhill Relations. Det fortsatte med en del frilans. Under denna tid gjorde vi allt från att producera pressmeddelanden enligt alla konstens regler till att spela in en videokampanj med på spåret-tema åt Swebus. Jag gjorde även en analys av bloggosfären åt socialdemokraterna.

Frilans & Egna sidoprojekt

Jag har haft en mängd egna projekt under åren, nedan är ett urval.

Återvinning Stockholm

Återvinningstockholm.se är idag en av Sveriges största hemsidor om återvinning (c:a 15 000 besökare i månaden). Det är mitt sidoprojekt där jag har gjort allt. Vi driver idag en blogg samt hjälper företag inom branschen att synas.

www.återvinningstockholm.se

Fotograf & Delägare i fotostudio

Under en femårsperiod frilansade jag aktivt som fotograf. Jag satt under tiden i styrelsen på City Studios och arbetade även aktivt för att marknadsföra fotostudion och mig själv. En av mina större kunder var Lidingö stad där jag gjorde allt ifrån att fota åt lokaltidningar, dokumentera äldreomsorgen till att utsmycka polisstationen med fotografier.

www.citystudios.se

Bonzai Beat

Jag och sex andra personer startade en välgörenhetsförening för att bland annat stödja arbetet för hemlösa eu-migranter. Vi arbetade aktivt med insamlingar och understödde andra organisationer i ett års tid.

www.hemsidanblevhackad.se

Utbildning

Google Analytics Individual Qualification, Google

Marketing for Professionals Fundamentals 1 & 2, Webtrends University

Kommunikation, nya medier 2 år KY, 2007-2009, Medieinstitutet

Kommunikationsvetenskap med pedagogisk inriktning, 2002-2005, Lärarhögskolan

Övrigt

Jag har föreläst återkommande på: Berghs, Stockholms universitet, Medieinstitutet, Företagsuniversitetet och Webbdagarna.